Nivelleer systeem onmisbaar voor de tegelzetter

Voor iedereen die binnenkort tegels gaat leggen, is het nivelleersysteem eigenlijk onmisbaar.
De professionele tegelzetter maakt er dankbaar gebruik van en zo kan dus ook de doe-het-zelver er van profiteren. Het nivelleersysteem noemt men ook wel tegel levelling systeem. Met het nivelleersysteem legt u in een handomdraai een egale tegelvloer met exact de juiste afstanden tussen de tegels. Het systeem koopt u bij Vloermeister, de specialist in topkwaliteit gereedschappen voor de tegelzetter. Want wij vinden dat elke tegelzetter goed gereedschap mag hebben. Dus gaat u een vloer of muur betegelen in een keuken, toiletruimte of een badkamer? Met het tegel nivelleersysteem maakt u prachtige wanden en vloeren waar u nog jaren van kunt genieten. Op deze pagina leest u er meer over.

Waarvoor het nivelleersysteem?

Tegels plaatsen gaat u makkelijker af als u gebruik maakt van het nivelleersysteem. Daarnaast verloopt uw werk ook nog een stuk sneller. Ook degenen die nog nooit een tegelvloer geld hebben, zullen merken dat ze hiermee feilloos een strakker vloer kunnen leggen. En wie wel vaker een vloer getegeld heeft, merkt dat een strakke vloer leggen op deze manier aanzienlijke tijdwinst oplevert. Het is dus een super handig hulpmiddel voor de tegelzetter,

Hoe werkt het?

Een nivelleersysteem voor tegels bevat drie 3 onderdelen. Dat zijn:

Voordat u tegels tegen elkaar plaatst, legt u twee levelling clips aan de tegel waarnaast u de volgende tegel gaat plaatsen. Het voetje plaatst u onder de tegel, zodat het lipje boven de tegelrand uitsteekt. U legt er dan de volgende tegel op dezelfde manier tegenaan. Omdat alle levelling clips van gelijke dikte zijn, krijgen alle tegels die u legt dezelfde afstand tussen elkaar. Daarna steekt u het lipje van de clip door een keg. Door de nivelleer tang op de juiste afstand af te stellen, kunt u hem gebruiken om de keg zodanig aan te drukken dat de twee tegels precies gelijk in hoogte komen liggen. Dit kunt u herhalen voor iedere tegel en clip, zodat u zeker weet dat u een perfect rechte vloer legt. Als het werk gedaan is, kunt u de clips en keggen eenvoudig verwijderen door er met een hamer of uw voet tegenaan te tikken.

Voordelen van tegel nivelleersysteem

Tegels zetten met het tegel nivelleersysteem biedt u een aantal handige voordelen op tijdens uw werkzaamheden: Die voordelen zijn:

  • Een tegel nivelleersysteem zorgt ervoor dat de tegels altijd op gelijk niveau komen te liggen
  • Het systeem zorgt ervoor dat u geen hinder heeft van oneffenheden en uitstekende of wegzakkende tegels
  • U bent met dit systeem minder afhankelijk van de kwaliteit en egaliteit van de ondergrond
  • Het maakt de inspanning van tegelzetten fysiek aanzienlijk minder zwaar