Level clips als aanvulling op tegel levelling systeem

Of u nu voor de eerste keer tegels gaat zetten of dat u een professionele tegelzetter bent; Met level clips weet u zeker dat u tegels op een vakkundige manier kunt leggen. Want tegels vlak leggen is wel een voorwaarde voor een mooie egale tegelvloer die jarenlang meegaat. Tegels vlak leggen is niet eenvoudig, maar met de level clips van het merk Pro Flat maakt u het zeker voor uzelf een stuk eenvoudiger. De Pro Flat level clips bestelt u eenvoudig bij Vloermeister, specialist in goed gereedschap. Lees hieronder meer over de voordelen van het werken met level clips. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor meer informatie over de handige, en eigenlijk onmisbare, level clips voor de tegelzetter.

Level clips

Wat zijn level clips?

Strak tegelen op een muur of vloer uit de losse pols is een garantie op een schots en scheef resultaat. Met level clips is strak tegelen niet lastig. Zeker niet als u daarbij gebruik maakt van een tegel levelling systeem met bijbehorende level clips. Met een levelling systeem kunt u eventuele hoogteverschillen tussen de ondervloer en de te plaatsen tegels opheffen om ervoor te zorgen dat alle tegels op dezelfde hoogte komen te liggen. Alleen zo krijgt u een mooi egaal resultaat. Met de level clips kunt u elke afzonderlijke tegel op de juiste hoogte krijgen, ‘levelen’ dus. Level clips zijn er in twee voegbreedtes:

  • Level clips voor tegeldikte 3 t/m 15 mm voor een voegbreedte van 1 mm
  • Level clips voor tegeldikte 15 t/m 23 mm voor een voegbreedte van 2 mm

levelling clips

Hoeveel level clips nodig?

Hoeveel level clips u nodig heeft voor het zetten van de tegels voor een vloer, is afhankelijk van het formaat van de tegels en het aantal vierkante meters dat u moet betegelen. De level clips van een tegel levelling systeem kunt u voor alle soorten tegels gebruiken. En zowel de beginnende als de ervaren tegelzetter kan met de level clips uit de voeten om een perfect vlakke tegelmuur of tegelvloer zonder moeite te plaatsen.

Hoe werken met level clips?

Een levelling systeem gebruikt u om om hoogteverschillen tussen tegels op te heffen. De level clips helpen u daarbij. U drukt de clips eenvoudig onder de tegels in de lijm. Daarna steekt u een keg door de bovenkant van de clips, waardoor de tegel tussen de keg en de level clip klemt. Door de tegels vervolgens gelijk te trekken, krijgt u een strakke vloer. Met de level clips uit het tegel levelling systeem kost tegelzetten u zo min mogelijk tijd en weinig fysieke inspanning.

Level clips los kopen

U hoeft natuurlijk niet steeds opnieuw een tegel levelling systeem te kopen. Zo zijn alle onderdelen los verkrijgbaar, waaronder ook de level clips. Zo kunt u voor elke klus uw voorraad gemakkelijk weer aanvullen!

Contact opnemen met Vloermeister

Als u een professionele tegelzetter wilt inhuren om uw bouwklus vakkundig af te ronden met strak tegelwerk, kunt u contact opnemen met Vloermeister. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 06 00 046 en via de mail op info@vloermeister.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.