Levelling Clips

Hoeveel levelling clips nodig?

Hoeveel levelling clips heeft u nodig voor tegels zetten? Dat hangt helemaal af van het formaat van de tegels die u gebruikt en het vloeroppervlak dat u gaat betegelen. Levelling clips kunt u voor alle soorten tegels gebruiken. En zowel de beginnende als de doorgewinterde tegelzetter kan zonder moeite werken met de levelling clips voor het strak tegelen van de perfecte tegelmuur of tegelvloer.

Wat zijn levelling clips?

Strak tegelen op muren of vloeren uit de losse pols is eigenlijk onmogelijk. Daarvoor heeft u een tegel levelling systeem nodig. Onderdeel daarvan zijn de levelling clips. Die heeft u nodig om eventuele hoogteverschillen tussen de ondervloer en tegels op te heffen, zodat alle tegels op gelijke hoogte komen te liggen. Dat garandeert u een mooi egaal resultaat. De levelling clips heeft u nodig om elke afzonderlijke tegel op de juiste hoogte krijgen. Levelling clips zijn verkrijgbaar in twee voegbreedtes:

  • Levelling clips voor tegeldikte 3 t/m 15 mm voor 1 mm voegbreedte
  • Levelling clips voor tegeldikte 15 t/m 23 mm voor 2 mm voegbreedte

Hoe werken met levelling clips?

Een levelling systeem gebruikt u om hoogteverschillen tussen tegels op te heffen. De levelling clips helpen daarbij. Dat gaat als volgt: u drukt de clips eenvoudig onder de tegels in de lijm. Daarna steekt u een keg door de bovenkant van de clips, zodat de tegel tussen de keg en de level clip geklemd wordt. Door alle tegels daarna gelijk te trekken, is een strakke tegelvloer het resultaat. Met de levelling clips uit een tegel levelling systeem kost tegelzetten relatief weinig tijd en weinig inspanning.

Levelling clips los kopen

Voor elke tegelklus een tegel levelling systeem kopen is natuurlijk niet nodig. Alle onderdelen zijn namelijk los verkrijgbaar. Zo ook de levelling clips. U kunt dus voor elke klus uw voorraad gemakkelijk weer aanvullen!

Levelling clips voor tegel levelling systeem

Gaat u voor de allereerste keer tegels zetten of bent u tegelzetter van beroep; Met de levelling clips uit een tegel levelling systeem weet u zeker dat u tegels op een vakkundige manier strak kunt leggen. Want tegels mooi strak leggen is wel echt een must voor het verkrijgen van een mooie egale tegelvloer waar iedereen nog jarenlang plezier van heeft. Tegels mooi strak leggen is nog niet zo eenvoudig, Maar met de levelling clips van het merk Pro Flat uit hun tegel levelling systeem wordt het wel een stuk makkelijker. De Pro Flat levelling clips bestelt u eenvoudig bij Vloermeister, specialist in goed gereedschap. Lees hieronder meer over de voordelen van tegels zetten met levelling clips. U kunt ook direct contact met ons opnemen voor informatie en advies over de onmisbare levelling clips voor elke tegelzetter.