Tegelhamer

Wat is een tegelhamer?

Bij het leggen van tegels is een goed resultaat belangrijk. Als de tegels niet vlak liggen of strak tegen elkaar aan zijn gelegd, ziet u dat direct. Het is niet alleen minder mooi, het kan ook tot gebroken tegels leiden. En dat wilt u natuurlijk niet. Daarom kunt u bij ons terecht voor een tegelhamer. En die is er in twee soorten: een tegelhamer van chroom en staal met een hardmetalen punt en een tegelhamer van rubber.

Tegelhamer met punt

Een tegelhamer met een hardmetalen punt kunt u gebruiken voor het bewerken van onder andere keramische tegels. Deze tegelhamers zijn verkrijgbaar met een spitse en met een platte punt. Wilt u een tegel in een bepaalde vorm krijgen? Dan kunt u het beste met een glassnijder eerst het glazuur van de tegel inkerven, om daarna met de punt van de tegelhamer voorzichtig kleine stukjes van de tegel af te tikken totdat u de gewenste vorm heeft. Let wel dat u bij het gebruik van deze tegelhamer een veiligheidsbril en veiligheidshandschoenen draagt. Wegspringend tegelglazuur is namelijk vlijmscherp!

Rubberen tegelhamer

Om tegels op een vlak niveau te kloppen, heeft u een rubberen tegelhamer nodig. Een hamer van rubber beschadigt tegels namelijk niet. Bij het leggen van een tegelvloer is een rubberen tegelhamer dus onmisbaar voor de ervaren en de minder ervaren tegelzetter. Zonder rubberen tegelhamer krijgen uw handen en gewrichten het waarschijnlijk flink te verduren. Want zeker zware vloertegels krijgt u moeilijk precies vlak geduwd, wat de rubber tegelhamer een handig stuk gereedschap maakt. Door hard of zacht te kloppen met de tegelhamer past u de ligging van de vloertegels nauwkeurig aan. Zo krijgt u een prachtige vlakke vloer waar u jarenlang plezier van heeft!

Tegelhamer met punt en rubberen tegelhamer

Ben u beginnend of professioneel tegelzetter en gaat u tegels leggen? Dan heeft u natuurlijk goed tegelgereedschap nodig. Zo is onder andere een tegelhamer onmisbaar in uw gereedschapskist. Goed gereedschap vindt u natuurlijk bij Pro Tilers en bij ons kunt u terecht voor handgereedschap voor tegelzetten, zoals een rubberhamer of tegelhamer. Want met het juiste gereedschap, levert u zonder moeite goed en mooi strak geplaatst tegelwerk af. Zowel bij grote als kleine projecten. En of u nu een vloer of muur wilt betegelen in een keuken, toiletruimte of een badkamer. Met een tegelhamer van Pro Tilers is tegelzetten een eenvoudig karwei. Op deze pagina leest u meer over de tegelhamer. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie over dit handig stukje gereedschap voor elke tegelzetter.