Inwasspaan

Goed gevulde voegen met topkwaliteit inwasspaan

Zowel de professionele tegelzetter als de enthousiaste doe-het-zelver die wel eens een vloer of wand betegelt, heeft voor zijn/haar werkzaamheden een inwasspaan nodig om de tegels te voegen. Met de inwasspaan zorgt u voor goede voegen en schone tegels met een prachtig eindresultaat. Een inwasspaan koopt u eenvoudig bij Pro Tilers, de specialist in gereedschappen voor elke tegelzetter. Bij ons kan elke tegelzetter terecht voor topkwaliteit gereedschappen. Wij vinden namelijk dat elke tegelzetter moet kunnen beschikken over goed gereedschap voor nobel werk. Dus gaat u een vloer of muur betegelen in een keuken, toiletruimte of een badkamer? Schaf nu een inwasspaan aan en ga lekker aan de slag met uw tegelklus. U leest op deze pagina meer over het hoe en waarom van de inwasspaan.

Inwasspaan super prof kunststof groen

Waarvoor een inwasspaan gebruiken?

Voor het afvoegen van uw tegelwerk heeft u een inwasspaan nodig. U heeft gereedschap nodig om het inwasmengsel goed over het oppervlak te verspreiden, zodat het cement in het vocht optimaal inwerkt op alle voegen. Goed voegen doet u zonder al te veel druk en in meerdere halen. Na gedane arbeid is dus het hele tegeloppervlak meerdere keren bestreken. Een goede inwasspaan laat de tegel behoorlijk schoon achter.

Verschillende inwasspanen verkrijgbaar

Er zijn verschillende inwasspanen verkrijgbaar. Welke u moet hebben, hangt af van waarvoor u hem gaat gebruiken. De ene inwasspaan is voorzien van een dikke spons om de voegen van de tegels goed in te wassen. De andere spaan heeft een dikke zachte spons om de voegen uit te wassen en de ondergrond te reinigen. Daarnaast heeft de spaan of een kunststof of een softgel handgreep. Met name voor starters en doe-het-zelvers is de softgel greep aan te bevelen

Tegels laten zetten door een vakman

Hoe de inwasspaan gebruiken?

De tegelzetter gebruikt de inwasspaan voor het voegen van het tegelwerk. Door de spaan diagonaal over het tegelwerk te bewegen blijft het voegsel in de voegen achter. Het is daarbij wel de bedoeling om zoveel mogelijk voegsel tussen de tegels achter te laten en zo min mogelijk (= geen) op de tegels zelf. Wat er eventueel toch aan voegsel op het tegel oppervlak achterblijft, kunt u later met een spons verwijderen. Hoe minder voegsel op de tegels blijft zitten, hoe makkelijker het schoonmaken van de tegels daarna wordt. Wat kenmerkt de inwasspaan die u kunt kopen bij Pro Tilers?

  • Lange levensduur
  • Flexibel
  • Groot oppervlak in diverse maten
  • Ergonomisch handvat

Meer weten over de inwasspaan?

Meer weten over het gebruik en de kwaliteit van een inwasspaan? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 085 06 00 046 en via de mail op info@pro-tilers.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.