Spons

Voor schoonmaken van voegen en tegels

Voor vakkundig geplaatst tegelwerk heeft de tegelzetter goed gereedschap nodig. Onderdeel van dat gereedschap is de ongetwijfeld de spons. Dat kan zijn de voeg spons ofwel de schoonmaak spons. Deze pons mag in het tegelgereedschap van de tegelzetter dus niet ontbreken. De spons is namelijk nodig om het voegwerk tussen de tegels schoon te maken. En die spons is eenvoudig te bestellen bij Pro Tilers. Wij zijn niet voor niets dé specialist in topkwaliteit gereedschap voor de tegelzetter. Want wij zijn van mening dat zowel de professionele tegelzetter als de hobbymatige tegelzetter goed gereedschap nodig hebben voor hun tegelwerk. Dus gaat u een vloer of muur betegelen in een keuken, toiletruimte of een badkamer? Met een spons maakt u het tegelwerk na gedane arbeid weer helemaal schoon voor het beste eindresultaat waar iedereen nog jaren van kan genieten. Op deze pagina leest u meer over de spons voor tegelzetters.

Waarvoor een spons?

Na het tegelen moeten de tegels nog gevoegd worden met een cementgebonden mortel. Dit voegen kunt u 24 uur nadat de tegellijm gedroogd is doen. Zodra u klaar bent met de voegmortel haalt u het overtollige voegsel van de tegels en uit de voegen weg met een spons, ofwel de voegspons. Als u dat gedaan heeft, is het resultaat een mooi strakke en schone tegelvloer of -muur.

Hoe de spons gebruiken?

Deze spons is ten eerste te gebruiken voor het schoonmaken van het tegelwerk na het voegen. Daarvoor gebruikt u lauw tot of lauwwarm water. Maak de spons vochtig en wrijf diagonaal over de tegels. Maak de spons tussendoor schoon en ‘droog’ en wrijf nog een keer diagonaal over de tegels heen. Maak daarbij ook goed alle randen en hoeken schoon met de spons. Vergeet niet regelmatig het water te verschonen, zodat u geen sporen op de tegels achterlaat.

Gereedschap schoonmaken

De spons is ook te gebruiken voor het schoonmaken van uw tegel gereedschappen. De spons is zo flexibel dat u elk hoekje en gaatje ermee kunt reinigen. Door zijn goede structuur neemt de spons veel vuil op en zorgt ie voor een schoon resultaat.

Contact met Pro Tilers

Heeft u nog tips nodig voor het voegen van tegels of voor het schoonmaken na het voegen? Of wilt u weten welke spons u het beste kunt gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 085 06 00 046 en via de mail op info@pro-tilers.nl. U kunt uiteraard ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.