Gemakkelijk gaten maken met de tegelboor

Wie wel eens een muur of vloer getegeld heeft, weet dat gaten boren in tegels bij eigenlijk elke klus wel aan de orde is. U kunt er letterlijk niet omheen. Zo weet dus ook de ervaren tegelzetter en de particuliere klusser wel dat een tegelboor niet mag ontbreken in zijn of haar gereedschapskist als er ergens getegeld moet worden. Zowel de professionele tegelzetter als de ervaren hobbyist gaat daarom naar Vloermeister om er tegelboren te kopen. Want zij weten dat wij uitsluitend goed gereedschap verkopen, omdat wij vinden dat een tegelzetter alleen het beste gereedschap nodig heeft om zijn of haar werk te kunnen uitvoeren. Dus gaat u een vloer of muur betegelen in een keuken, toiletruimte of een badkamer? Met een tegelboor maakt u perfect gaten in tegels zonder ze te beschadigen. Hiermee boort u feilloos bevestigingsgaten of gaten voor een stopcontact. Op deze pagina leest u meer over de tegelboor.

Waarom een tegelboor?

De tegelboor heeft u nodig om tijdens uw tegelklus gaten in tegels te boren voor bijvoorbeeld het plaatsen van een stopcontact of het uitsparen van een waterleiding, maar natuurlijk ook voor het ophangen van badkameraccessoires. Met de juiste tegelboor kunt u gemakkelijk gaten maken, zelfs in de hardste tegels. Let er daarbij wel op dat u de juiste tegelboor gebruikt met de juiste afmetingen. Bij ons vindt u daarom onder andere een tegelboor 10mm, een tegelboor 8mm en tegelboor 6mm.

Tegelboor voor nat boren

U kunt op twee manier in tegels boren: u kunt droog boren en nat boren. Nat boren, met waterkoeling dus, heeft als voordeel dat de tegelboor direct gekoeld wordt en dus niet snel zal verbranden als gevolg van de wrijving. Een ander voordeel van nat boren is dat het boorgruis in het water blijft zitten. Zo boort u altijd stofvrij! Het nadeel is dat u nogal wat water knoeit.

Tegelboor voor droog boren

Heeft u geen zin in een waterballet? Dan is droog boren een goede optie. Bij droog boren worden de tegels niet nat en kunt u ze direct verwerken op de muur of de vloer. Bij droog boren met een tegelboor is het wel verstandig om er altijd een stofzuiger naast te houden om – min of meer – stofvrij te kunnen boren!

Losse tegelboor of tegelboor set?

De ervaren tegelzetter weet, net als wij, dat een tegelboor bij elke tegelklus wel nodig is. Wij weten daarom ook dat geen enkel gat dat geboord moet worden hetzelfde is en dat u vaak meerdere maten tegelboren nodig heeft. Moet u dus vaker tegels zetten? Dan is het te adviseren om een completer tegelboor set te kopen. Zo grijpt u nooit mis tijdens u tegelklussen en heeft u altijd de juiste maat tegelboor bij de hand.