Lijmkammen

Lijmkammen in vele soorten vertandingen

Bent u professioneel tegelzetter of gewoon een liefhebber die graag klust en af en toe ook een mooi strakke tegelvloer of tegelwand uit de hoge hoed mag toveren? Voor iedereen die met tegels werkt, is de lijmkam een onmisbaar onderdeel van zijn of haar tegelzet uitrusting. Lijmkammen zijn eenvoudig verkrijgbaar bij Pro Tilers. Wij zijn dé specialist in goede gereedschappen voor elke tegelzetter. Want met goed gereedschap, levert u zonder moeite goed en mooi strak geplaatst tegelwerk af bij zowel grote als kleine projecten. En of u nu een vloer of muur wilt betegelen in een keuken, toiletruimte of een badkamer. Met de lijmkammen van Pro Tilers is tegels plaatsen een relatief eenvoudig karwei. Op deze pagina leest u meer over onze lijmkammen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie over dit handige stuk gereedschap voor de tegelzetter.

Wat zijn lijmkammen?

Elke tegelzetter gebruikt een lijmkam. Een lijmkam is een soort troffel met tanden waarmee de tegellijm gelijkmatig over het te betegelen oppervlak aangebracht kan worden en uitgesmeerd. Met lijmkammen kunt u banen in de lijm trekken, waardoor de tegel zich goed aan het oppervlak zal hechten. Hoe dikker de lijm is die u gebruikt, hoe groter de afstand tussen de tanden van de lijmkam moet zijn. De juiste lijmkam kiezen met de juiste vertanding is erg belangrijk. Zo komt de kwaliteit van de tegellijm het beste tot zijn recht. Door het kiezen van een juiste lijmkam voorkomt u problemen, zoals het loslaten van tegels tijdens het plaatsen of het breken van tegels als ze belast worden.

Lijmkammen voor vloertegels

Voor het kiezen van de juiste lijmkam, kunnen we wel stellen dat hoe groter de tegel is, hoe groter de vertanding van de lijmkam moet zijn. De juiste vertanding zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de tegellijm. Voldoende lijm in de goede mengverhouding zorgt dat de vloertegel goed wordt gedragen en niet teveel ‘wegzakt door het gewicht van de tegel zelf. Zo voorkomt u holle ruimtes onder het tegelwerk. Voor het lijmen van vloertegels van ongeveer 60 x 60 cm heeft u een lijmkam met 10 mm vertanding nodig. Bij tegelformaten boven de 75 x 75 cm is een lijmkam van 12 tot 15 mm nodig. Voor het aanbrengen van een dik lijmbed op een groot formaat tegels kunt u ook lijmkammen gebruiken met de zogenaamde halve maan vertanding.

Lijmkammen voor wandtegels

Voor het lijmen van wandtegels gebruikt u lijmkammen met een kleinere vertanding van plusminus 6 tot 8 mm. Wandtegels zijn namelijk lichter dan vloertegels. Wandtegels hebben meestal ook een meer poreuze en vlakke achterkant, waardoor de lijm beter hecht. De lijmkammen die u nodig heeft, bestelt u eenvoudig onze webshop.